Konkurencyjność przedsiębiorstw sektora rolno-spożywczego

DSpace/Manakin Repository

Show full item record

Title Konkurencyjność przedsiębiorstw sektora rolno-spożywczego
Tytuł równoległy: Companies competitiveness of the agri-food sector
Autor: Dolata, Małgorzata; Hadryjańska, Barbara
URI: http://hdl.handle.net/11331/664
Date: 2013
Źródło: Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach. Seria: Administracja i Zarządzanie. - Nr 26 (99) (2013), s. 187-199
Abstract: W artykule podjęto próbę określenia czynników konkurencyjności polskich przedsiębiorstw sektora rolno-spożywczego. Opracowanie zawiera prezentację konkurencyjności jako systemu składającego się z czterech podstawowych elementów: potencjału konkurencyjności, przewagi konkurencyjnej, instrumentów konkurowania i pozycji konkurencyjnej. Przedstawiono czynniki kształtujące konkurencyjność przedsiębiorstwa oraz atrybuty konkurencyjności. Ponadto omówiono znaczenie i specyfikę sektora rolno-spożywczego w zakresie kształtowania konkurencyjności przedsiębiorstw w nim funkcjonujących
Description: In the article were presented the factors of competitiveness of Polish enterprises in the agri-food industry. Description includes of competitiveness as a system consisting of four basic elements: potential competition, competitive advantage, the instruments of competition and competitive position. The factors influencing the competitiveness of enterprises and attributes competitiveness were presented. It was discussed also the meaning and specificity of agri-food sector in shaping the competitiveness of companies operating in it

Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 3.0 Polska Except where otherwise noted, this item's license is described as Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 3.0 Polska

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics