Propozycje ofert gospodarstw agroturystycznych a oczekiwania konsumentów

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.author Nowogródzka, Teresa
dc.contributor.author Pieniak-Lendzion, Krystyna
dc.date.accessioned 2016-07-09T15:05:47Z
dc.date.available 2016-07-09T15:05:47Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier.citation Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach. Seria: Administracja i Zarządzanie. - Nr 27 (100) (2014), s. 97-108 pl
dc.identifier.issn 2082-5501
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11331/635
dc.description The aim of the study was to analyze the offers of agritourism farms and their impact on the visitors, who were interested in visiting these farms. The research was conducted in agritourism farms from the county of Siedlce. The empirical researches were conducted among the owners of agritourism farms, as well as tourists resting in these farms. A diagnostic survey using a questionnaire was the method of research. A wide range of services was proposed by analyzed farms. It contained mainly: accommodation services, catering and services provided tourism and leisure, and products, such as organic food. The research has shown that the most common reasons for choosing agritourism farm for spending free time there, as indicated by the respondents, are: silence, fresh air, possibility of spending free time actively and low cost of holiday en
dc.description.abstract Celem opracowania była analiza ofert gospodarstw agroturystycznych i ich wpływ na zainteresowanie nimi gości tych gospodarstw. Badania przeprowadzono w gospodarstwach agroturystycznych z terenu powiatu siedleckiego. Badania empiryczne przeprowadzone zostały wśród właścicieli gospodarstw agroturystycznych, a także turystów wypoczywających w tych gospodarstwach. Metodą badań był sondaż diagnostyczny z wykorzystaniem kwestionariusza ankiety. Analizowane gospodarstwa proponowały bogatą ofertę usług, na którą składały się przede wszystkim: usługi noclegowe, gastronomiczne oraz usługi związane ze świadczeniem wypoczynku turystyczno-rekreacyjnego, a także produkty, jak np. żywność ekologiczna. Badania wykazały, że najczęstszym powodem wyboru spędzenia wolnego czasu w gospodarstwach agroturystycznych, wskazywanym przez respondentów, jest: cisza, świeże powietrze, możliwość aktywnego spędzenia czasu oraz niski koszt wypoczynku pl
dc.language.iso pl pl
dc.publisher Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach pl
dc.rights Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 3.0 Polska *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/pl/ *
dc.subject Agroturystyka pl
dc.subject Oferta turystyczna pl
dc.subject Produkty ekologiczne pl
dc.subject Satysfakcja klienta pl
dc.subject Agrotourism en
dc.subject Customer satisfaction en
dc.subject Ecological product en
dc.subject Touring offer en
dc.title Propozycje ofert gospodarstw agroturystycznych a oczekiwania konsumentów pl
dc.title.alternative Proposals Offers Agritourism Farms and Consumer Expectations en
dc.type Article pl


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 3.0 Polska Except where otherwise noted, this item's license is described as Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 3.0 Polska

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics