Logistyka usług gastronomicznych

DSpace/Manakin Repository

Show full item record

Title Logistyka usług gastronomicznych
Tytuł równoległy: Logistics of catering services
Autor: Laskowska, Paulina
URI: http://hdl.handle.net/11331/1068
Date: 2016
Źródło: Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach. Seria: Administracja i Zarządzanie. - Nr 37 (110) 2016, s. 201-208
Abstract: Niniejsza publikacja przedstawia zastosowanie zasad logistyki w branży gastronomicznej. Wskazane zostały nowoczesne rozwiązania logistyczne coraz powszechniej stosowane w przedsiębiorstwach gastronomicznych. Obecnie nowoczesna obsługa gastronomiczna nie skupia się już tylko na przygotowaniu i sprzedaży posiłków, ale także na usługach kulinarnych, rozrywkowych, magazynowych i zaopatrzeniowych. W publikacji przedstawione są najpowszechniejsze problemy związane z zarządzaniem występujące w lokalach gastronomicznych. Zostanie udowodnione także, że rozwój gastronomii jest ściśle powiązany z rozwojem turystyki w danych regionach.
Description: This publication presents the application of the principles of logistics in the catering industry. There were shown modern logistics solutions increasingly used in catering enterprises. Today, modern catering service focuses not only on the preparation and sale of food, buy also on cultural, entertainment, storage and supply services. The publication shows the most common management problems occurring in catering premises. It will be proved also that the development of gastronomy is closely associated with development of tourism in the particular regions.

Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 3.0 Polska Except where otherwise noted, this item's license is described as Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 3.0 Polska

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics