Browsing by Subject "Rynek mięsny"

DSpace/Manakin Repository

Browsing by Subject "Rynek mięsny"

Sort by: Order: Results:

  • Pieniak-Lendzion, Krystyna; Nowogródzka, Teresa; Horoszewicz, Elżbieta; Niedziółka, Roman (Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach, 2013)
    Baranina jest jednym gatunkiem mięsa w Unii Europejskiej, którego produkcja nie pokrywa potrzeb rynku wewnętrznego i konieczny jest import. Samowystarczalność mięsa baraniego od lat mieści się na poziomie ok. 8o%. Rynek ...
  • Wyrębek, Henryk (Akademia Podlaska, 2009)
    Obecnie w światowej gospodarce wolnorynkowej kluczową rolę odgrywa jakość produkowanych i dostarczanych klientowi wyrobów. Wymagania systemów zarządzania jakością umożliwiają organizacji planowanie, utrzymanie, doskonalenie ...
  • Choińska, Justyna (2016)
    Celem przeprowadzonych badań była ocena możliwości szacowania wartości handlowej tusz wieprzowych, zróżnicowanych masą i procentową zawartością mięsa, na podstawie analizy wybranych, najcenniejszych wyrębów zasadniczych ...